Põnevad maitsed

Me küpsetame ja keedame, sest seda teha armastame,

Siis katsetame ja sobitame, nii uusi maitseid avastame.


Siin on üks lihtne “tahaks midagi head” retsept, millest esimese teo järel kohe mede pere uued lemmikud said. Kuidas üks söögipoolis saab üldse nii võrratult maitsev olla, kui seda on legendaarne Kihnu sai? Värske soe saiapäts, mida ahjusoojast peast ei raatsi muuga ära rikkudagi, kui tükike võid peale ja nautima…. Kui aga on kukeseene hooaeg, siis tasub üks hea teisega kokku viia ja tulemuseks on üllatus-üllatus, üks ete iä süemäpuõlis 😉

Põnevad maitsed

Krõbedaks praetud Kihnu sai kukeseene-merevaigu teki all ja eriti rõõmustav kogus forellimarja “kirsiks tordil”. See ongi saare naise kõhupai ja vot kus sellel on alles maitset.

Kihnu Gurmee maitsed

Karamellised kördi-küpsised, mida saab nii shokolaadiga kui ilma, törtsu särtsakamalt apelsinilikööriga, aga ka põldmarjamoosiga ja üleüldse on kördi-küpsise kokkupanekuks ( sest see koosneb kahest poolest, täpselt nagu domino küpsiski 🙂 ) mustmiljon muud varianti, mida me veel proovinudki pole. Põhiline on, et küpsist katab magus ja söödav kört (kihnu rahvariideseelik – sellele ainuomane muster). Silmale ilus vaadata ja suule sobiv sõbrustada.


Meki elu, see on maitsev!